Първоначално публикувано от bass
Известие
Collapse
No announcement yet.
Налягане на маслото
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от търтейдатчикът променя съпротивление
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
-
Ми аз си смених датчика най-послеХората продадоха коли по два пъти през тва време, аз един датчик не мога да сколасам да сменя
Руски, 7 лв., + 5 лв. резба.
Струва ми се обаче, че наистина показва повечко...? Маслото е 10W40 AC Delco (не питайте що тая марка...). На таблото в снимките по-долу се вижда при каква температура на маслото са показанията (всичките - на празен ход). Иначе е много чувствителен - реагира мигновено и на най-малкото пипане на газта.
Comment
-
Първоначално публикувано от bassСтрува ми се обаче, че наистина показва повечко...? Маслото е 10W40 AC Delco (не питайте що тая марка...). На таблото в снимките по-долу се вижда при каква температура на маслото са показанията (всичките - на празен ход). Иначе е много чувствителен - реагира мигновено и на най-малкото пипане на газта.
по спомен мисля, че беше 1 бар на свободна предавка при загрял двигателALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
ALFA ROMEO 33 1.5 TI
Comment
-
Първоначално публикувано от Kostadinмного високо налягане бе, не мен повече от 5 бара и то при студен двигател не ми е показвалапо спомен мисля, че беше 1 бар на свободна предавка при загрял двигател
Като излизам на магистралата тия дни, ще видя какво е положението при 90-100 градуса на маслото.
А Вируса си е за почерпка, ама освен да му запратим някъв спирт от скъпия по куриер, че инак не виждам как да стане, аз по тия краища съм ходил само веднъж.
Btw, буксата на датчика беше 1:1 с тази на стария - нищо не съм пипал. Тя цялата смяна стана за по-малко от минута
Comment
-
ето и моя отговор:
Когато купих машината беше с прецакан датчик, гледам в форума че се преправял руски и О.К. Реших да пробвам - отработихме нещата с стругаря и монтажа е извършен/+ нова дифтунга/ - буксата и при мен съвпадна. Карам с масло 10/40 , като по книжка.../някаде четох ,че може да се прецака датчика и от гъсто масло.../
Резултат:
Една година/почти/ без никакви проблеми при датчика;
показания: - при студен двг - 6-7 атм. / при палене на двг./
- при топъл - 4 атм. / при около 30С /
- при загрял - 2 атм. / при 90С /
Тези показания са на празен ход, при сменено масло. Незнам колко е достоверно показанието, но факт... И наистина е чуствителен руския датчик...
УСПЕХ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИAlfa Romeo 155/1.8TS
Comment
-
Първоначално публикувано от monigtТези показания са на празен ход, при сменено масло. Незнам колко е достоверно показанието, но факт... И наистина е чуствителен руския датчик...
УСПЕХ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
ALFA ROMEO 33 1.5 TI
Comment
-
Първоначално публикувано от KostadinПървоначално публикувано от monigtТези показания са на празен ход, при сменено масло. Незнам колко е достоверно показанието, но факт... И наистина е чуствителен руския датчик...
УСПЕХ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от BoboПървоначално публикувано от KostadinПървоначално публикувано от monigtТези показания са на празен ход, при сменено масло. Незнам колко е достоверно показанието, но факт... И наистина е чуствителен руския датчик...
УСПЕХ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИАlfa 164 Super 2.5TD
Comment
Comment